Translate

13 Nisan 2008 Pazar

Yumurtali patates kavurmasi

Malzemeler: 5 orta boy patates 1 buyuk kuru sogan 4-5 sivri biber 1 tatli kasigi salca tuz, karabiber, pulbiber 3 yumurta Yapilisi: Patatesleri haslayip, kabuklarini soyun. Daha pratik olmasi icin kabuklarini soyup kucuk kuplere dograyip mikrodalga firina dayanikli bir kabin icine 4-5 yemek kasigi suyla beraber patatesleri koyup kapagini hafif aralikli kapatarak yaklasik 10-12 dakika pisirin. (Pisme suresinin yarisinda karistirip tekrar pisirmeye devam edin.) Genis bir tavaya 4-5 yemek kasigi sivi yagi koyup, kucuk dogranmis soganlari ve ince dogranmis biberleri ilave ederek yumusayana kadar kavurun. Sonra haslanmis patatesleri ilave edip biraz da oyle kavurun 5-6 dakika kadar. Sonra salcayi tuzu ve biberleri ilave edip iyice karistirin. Kasikla uc yeri aralayarak uc yumurtayi kirin. Hafif pismeye baslayinca yumurtalari kasikla hafifce dagitin. Sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.