Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
13 Nisan 2008 Pazar
Yumurtali patates kavurmasi
Malzemeler:
5 orta boy patates
1 buyuk kuru sogan
4-5 sivri biber
1 tatli kasigi salca
tuz, karabiber, pulbiber
3 yumurta
Yapilisi:
Patatesleri haslayip, kabuklarini soyun. Daha pratik olmasi icin kabuklarini soyup kucuk kuplere dograyip mikrodalga firina dayanikli bir kabin icine 4-5 yemek kasigi suyla beraber patatesleri koyup kapagini hafif aralikli kapatarak yaklasik 10-12 dakika pisirin. (Pisme suresinin yarisinda karistirip tekrar pisirmeye devam edin.)
Genis bir tavaya 4-5 yemek kasigi sivi yagi koyup, kucuk dogranmis soganlari ve ince dogranmis biberleri ilave ederek yumusayana kadar kavurun. Sonra haslanmis patatesleri ilave edip biraz da oyle kavurun 5-6 dakika kadar. Sonra salcayi tuzu ve biberleri ilave edip iyice karistirin. Kasikla uc yeri aralayarak uc yumurtayi kirin. Hafif pismeye baslayinca yumurtalari kasikla hafifce dagitin. Sicak servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.