Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
18 Nisan 2008 Cuma
Mozaik Pasta
Malzemeler:
300 gr sade biskuvi(petit beurre)
5 yemek kasigi kakao
60 gr tuzsuz eritilmis tereyagi
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi vanilya
4-5 kasik dolusu pudra sekeri
1/2 su bardagi iri kirilmis yesil fistik
1/2 su bardagi damla cikolata veya kucuk kirilmis cikolata parcalari
Uzeri icin:
hindistan cevizi
Yapilisi:
Biskuvileri karistirma kabinin icine cok ufalamadan kirin. Kucuk bir tencereye yagi koyup eritin, sutu, kakaoyu, pudra sekerini (tadina bakip daha fazla seker ilave edebilirsiniz)ve vanilyayi ilave edip kakaao ve seker eriyene kadar kisik ateste karistirin. Vucut isisinda olmasi lazim yoksa biskuvilere karistirinca erir. Cok isindiysa biraz sogumaya birakin. Sonra kirilmis biskuvilerin uzerine fistiklari ve cikolata parcalarini serpin. Bu kakaolu sosu hepsinin uzerine dokerek elinizle hepsini karistirin. Uzun dar bir tabaga uzun ucgen seklinde sekil vererek yerlestirin. Hindistan cevizi serpistirin. Plastik ile kapatip ustten tekrar seklini duzeltip, buzluga kaldirin. Servis yapmadan 10-15 dakika once buzluktan cikarin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
benim pastam :))
YanıtlaSil