Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
1 Haziran 2008 Pazar
Cikolatali findikli truffle
Malzemeler:
(Truffle'larin kalibini cikarmak icin 7-8 cm capinda cemberler gerekiyor, donunca uzerinden iterek altindan cikarmak icin. Yoksa 7-8 cm capindaki plastik bir boru 3-4 cm kalinlikta kesilerek te kullanilabilir.)
1 kase cikolata parcali biskuvi
1 kase findik, ceviz, yesil fistik karisimi
(Hepsini parcalayicida yaklasik 3-4 dakika findiklarin yaglari cikip kabin kenarlarina yapismaya baslayana kadar calistirin. Daha sonra elde edilen bu tozu, cember kaliplarin yarisini dolduracak sekilde iyice elinizle bastirip yerlestirin. Buzluga kaldirin.)
200 gr bitter cikolata
Yaklasik 200 ml krema (erimis cikolata ile karisinca un corbasi kivaminda olacak kadar)
Uzeri icin:
1 paket krem santi
1 cay bardagi sut
serpistirmek icin kakao
dekorasyon icin birer kucuk cikolata
Yapilisi:
Kremanin yarisini kaynatmadan kaynama noktasina getirip atesten alin. 200 gr cikolatayi kucuk karelere kirarak icine atip karistirarak eritin. Sonra kalan kremayi un corbasi kivaminda olana kadar ilave edin. Bu cikolatayi buzluktan cikardiginiz biskuvili kaliplarin uzerini dolduracak sekilde dokun. Tekrar iyice donmasi icin buzluga kaldirin. Donunca elinizle uzerinden alta dogru iterek truffle'lari servis tabagina cikarin. Krem santiyle sutu katilasana kadar karistirin. Torbaya koyarak uzerini susleyin. Kakao serpistirip uzerine birer cikolata parcasi koyun. Birkac damla frambuaz sosu ve sivi krema ile servis tabagini susleyip servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.