Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
19 Haziran 2008 Perşembe
Kirmizi pilav
Malzemeler:
2 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi siviyag
4 su bardagi kaynar su
3 buyuk domates (kabuklari soyulup rendelenmis)
2 kahve kasigi tuz
Yapilisi:
Pirincleri duru suyu cikana kadar yikayip suzun. 2 yemek kasigi tereyagini ve 1 yemek kasigi siviyagi tencereye koyun, eriyince yikanip suzulmus pirincleri de ilave edip pirincleri 3-4 dakika yakmadan seffaflasana kadar orta ateste kavurun. Sonra kabuklari soyulup rendelenmis domatesleri iave edip pirinclerle beraber 3-4 dakika daha kavurun. Tuzunu atip kaynatilmis suyu uzerine dokup, bir kere karistirip, tencerenin kapagini kapatin. Kisik ateste pirincler suyunu cekene kadar pisirip altini kapatin. Uzerine kagit havlu koyup, kapagini kapatip 10 demelenmeye birakin. Sonra kalibini cikarmak istediginiz bir kaba koyup uzerini kasikla hafifce bastirarak duzleyip servis tabagina ters cevirin. Suslemek icin soydugunuz domateslerin kabuklarini tekrar kendi etrafinda sararak gul seklinde susleyip pilavin uzerine koyabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba Yesim Hanim
YanıtlaSilYeni eklediklerinizin tarifini yayinliycak misiniz?
Yayinlamaniz dilgiyle, selamlar
Yemeklerimin fotograflarini, yaptikca koyuyorum ama, tariflerim biraz geride kaldi, farkindayim. En kisa zamanda yazacagim. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Melek,
YanıtlaSilIste tarif burada...Afiyet olsun.