Translate

19 Haziran 2008 Perşembe

Kirmizi pilav

Malzemeler: 2 su bardagi pirinc 2 yemek kasigi tereyagi 1 yemek kasigi siviyag 4 su bardagi kaynar su 3 buyuk domates (kabuklari soyulup rendelenmis) 2 kahve kasigi tuz Yapilisi: Pirincleri duru suyu cikana kadar yikayip suzun. 2 yemek kasigi tereyagini ve 1 yemek kasigi siviyagi tencereye koyun, eriyince yikanip suzulmus pirincleri de ilave edip pirincleri 3-4 dakika yakmadan seffaflasana kadar orta ateste kavurun. Sonra kabuklari soyulup rendelenmis domatesleri iave edip pirinclerle beraber 3-4 dakika daha kavurun. Tuzunu atip kaynatilmis suyu uzerine dokup, bir kere karistirip, tencerenin kapagini kapatin. Kisik ateste pirincler suyunu cekene kadar pisirip altini kapatin. Uzerine kagit havlu koyup, kapagini kapatip 10 demelenmeye birakin. Sonra kalibini cikarmak istediginiz bir kaba koyup uzerini kasikla hafifce bastirarak duzleyip servis tabagina ters cevirin. Suslemek icin soydugunuz domateslerin kabuklarini tekrar kendi etrafinda sararak gul seklinde susleyip pilavin uzerine koyabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Merhaba Yesim Hanim

    Yeni eklediklerinizin tarifini yayinliycak misiniz?

    Yayinlamaniz dilgiyle, selamlar

    YanıtlaSil
  2. Yemeklerimin fotograflarini, yaptikca koyuyorum ama, tariflerim biraz geride kaldi, farkindayim. En kisa zamanda yazacagim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Melek,
    Iste tarif burada...Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.