Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
20 Kasım 2010 Cumartesi
Sis kebap
Malzemeler:
800 gr. parca kuzu eti
15 adet mantar
2-3 adet dolmalik veya 7-8 sivri biber
Etin terbiye sosu icin:
1 sogan,
1 dis sarimsak
1 tatli kasigi salca
1 cay kasigi biber salcasi
5-6 kasik zeytinyagi
Yarim limon suyu
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Yapilisi:
Soganlari ve sarimsagi parcalayiciya koyarak suyu cikana ve puremsi bir hale gelene kadar 20-30 saniye calistirin. Yarim limonun suyunu (etin yumusamasi icin) ve diger butun malzemeleri parca etlerle karistirin. Irice kesilmis biberleri ve butun mantarlari da etlerle beraber bu karisima katin. Yaklasik iki saat kadar bekletin. Sislere takip mangalda pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.