Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Kalburabasti

Hamur malzemeleri: 125 gr yumusatilmis tereyagi ve sivi yag karisimi (80 gr tereyagiyla kalanini sivi yag ile tamamlayarak olcun.) 3 su bardagi un 3 yemek kasigi yogurt 1 yumurta 1 yemek kasigi kabartma tozu 4 yemek kasigi pudra sekeri Ic malzemesi: 1 su bardagi iri dovulmus ceviz Uzerini suslemek icin: Toz halinde cekilmis yesil fistik Serbeti icin: 2.5 su bardagi seker 2.5 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu (Sekerle suyu 5-6 dakika kaynatin, limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatip hafif sogumaya birakin. Yapilisi: Hamur malzemelerinin hepsini elle karistirip yogurun. Yumurtadan biraz kucukce parcalar koparip kevgirin uzerine bastirip delikli sekil cikararak yassiltin, icine 1 tatli kasigi iri kirilmis ceviz koyup uclarini ust uste kapatarak birlestirin. Birlesim yerini alta getirerek yaglanmis tepsiye dizin. (Ben bu sefer kevgir kulanmadigim icin ustleri duz oldu.) 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Sicak hamur uzerine el degecek sicakliktaki serbeti dokup, ustunu kapatin. Ara sira serbetten kasikla tatlilarin uzerine dokup cekmesini ve parlamasini saglayin. Serbeti cekince toz halinde yesil fistikla susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.