Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Ay coregi


Hamur malzemeleri: 4.5 su bardagi un 3/4 dolu corba kasigi kuru maya 100 gr tereyagi ve sivi yag karisimi (yari yariya) 1.5 kahve fincani seker 1/2 su bardagi ilik sut 2 yumurta 1/2 cay kasigi tuz uzerine surmek icin: 2 yumurta sarisi (2 beyazi da ic malzemesinde kullanilacak) Ic malzemeleri: 500 gr toz halinde inceceik cekilmis findik, badem, ceviz karisimi 1 su bardagi seker 1/2 su bardagi sut 1/2 su bardagi dogranmis ceviz 1 su bardagi dogranmis kuru uzum (sari) 3 cay kasigi tarcin 2 cirpilmis yumurta beyazi 3 tatli kasigi kakao (Butun malzemeleri elle karistirip yogurun. Icin yapilisi: toz halinde çekilmiş ceviz, badem, fındık karışımı ile doğranmış yarım bardak cevizi karıştırıp bir tencerede güzel kokusu çıkıp, evdekiler güzel birşeyler piştiğini anlayıp yanınıza gelene kadar kavurun:)) 1/2 su bardagi sutu ates uzerinde isitarak sekeri ilave edip erimesini saglayin. Atesten alip diger ic malzemelerine karistirarak bir hamur hazirlayin. Hamurun yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini cukur gibi acin ve buraya ilik sutu, sekeri ve kuru mayayi koyup elinizle maya eriyene kadar karistirin. Sonra diger hamur malzemelerini de katarak yogurun. Uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirin. (Bu hamur oldukca kati lastik gibi sert, uzatilabilen bir kivamda oluyor, ic koftesinin uzerine cekerek sariyorsunuz.) Sonra hamuru ceviz buyuklugunde parcalara ayirin ve her birini ince uzun oval sekilde (2cm capinda ve 20 cm boyunda ic koftesi sigacak uzunlukta) merdaneyle acin. Ic malzemelerinden de yumurta buyuklugunde parcalar koparip 20 cm boyunda, 2 cm capinda yuvarlayin. Bu seritleri uzunca oval sekilde actiginiz hamurun enini kaplayacak sekilde yerlestirip hamurun kenarlarini kivirarak kapatin. Bu islemi yaparken ic koftesi tamamiyla hamurun icinde gizli kalmali. Birlesim yerlerini de altina getirin.Iki uc kismini da sivriltin ve ay seklinde kivirin. Yaglanmis tepsiye dizin. 20 dakika tepsi mayalanmasi icin bekleyip, uzerlerine yumurta sarilarini surup susam serpin ve catalla cizikler yapip 200 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

2 yorum:

  1. Yesimcim
    Bu tarifini denedim, inanilmaz guzel oldu. Cok tesekkurler. Artik ay coregi yapmakdan korkmuyorum. Zor degilmis. Tek sorun yapinca cok yeniyor. Cok tesekkurler.
    Bengu

    YanıtlaSil
  2. Afiyetler olsun, begendigine sevindim Bengucum. Icindeki findik cevizle yemek yerine gececek kadar da besleyici, bol omega 3. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.