Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Aycicegi kek

Malzemeler: 2 su bardagi seker 1 su bardagi yumusatilmis tereyagi 4 yumurta 3 su bardagi un 1 tatli kasigi kabartma tozu 1 cay kasigi (silme) karbonat 1 cay kasigi (silme) tuz 3/4 su bardagi sut 1 yemek kasigi limon kabugu rendesi 1 yemek kasigi limon suyu 2 yemek kasigi eritilmis cikolata parcalari Yapilisi: Seker ve yagi mikserle 2-3 dakika cirpin. Cirpmaya devam ederken yumurtalari birer birer ekleyin. Erimis cikolata, limon kabugu rendesi ve limon suyu disindaki malzemeleri ilave edip mikserle karistirin. Bu karisimin 3 yemek kasigini ayri bir kaba koyup erimis cikolatayla karistirin ve kek kalibinin ortasina dokun. (Ben aycicek kalip kullandigim icin cikolatali karisimi cicegin ortasina doktum. Aycicek vs gibi orijinal bir kek kalibi yoksa bicakla hafice ileri geri iki hamuru karistirabilirsiniz). Limon kabugu ve suyunu da beyaz karisima ekleyin, mikserle 1-2 dakika karistirin. Cikolatali karisimin uzerine dokun. 180 derece isitilmis firinda yaklasik 1 saat pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.