Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Aycicegi kek
Malzemeler:
2 su bardagi seker
1 su bardagi yumusatilmis tereyagi
4 yumurta
3 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi (silme) karbonat
1 cay kasigi (silme) tuz
3/4 su bardagi sut
1 yemek kasigi limon kabugu rendesi
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi eritilmis cikolata parcalari
Yapilisi:
Seker ve yagi mikserle 2-3 dakika cirpin. Cirpmaya devam ederken yumurtalari birer birer ekleyin. Erimis cikolata, limon kabugu rendesi ve limon suyu disindaki malzemeleri ilave edip mikserle karistirin. Bu karisimin 3 yemek kasigini ayri bir kaba koyup erimis cikolatayla karistirin ve kek kalibinin ortasina dokun. (Ben aycicek kalip kullandigim icin cikolatali karisimi cicegin ortasina doktum. Aycicek vs gibi orijinal bir kek kalibi yoksa bicakla hafice ileri geri iki hamuru karistirabilirsiniz). Limon kabugu ve suyunu da beyaz karisima ekleyin, mikserle 1-2 dakika karistirin. Cikolatali karisimin uzerine dokun. 180 derece isitilmis firinda yaklasik 1 saat pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.