Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Yesim'in nutellali (kakaolu findik ezmeli) midye kurabiyesi
Malzemeler:
100 gr tuzsuz tereyagi
70 gr un
25 gr kakao
40 gr toz haline getirilmis badem
3 yumurta
1/2 buyuk su bardagi seker
(Bu oran 1 cmlik derinlikte midye kalibiyla 24 tane midye yapiyor. Mini muffin tepsisinde yaparsaniz ayni miktari, ama normal buyuklukte muffin kalibinda yapacaksaniz miktarini ikiye katlamaniz gerekebilir.)
Yapilisi:
Tereyagini eritin. Yumurta ve sekeri mikserle kopurtene kadar cirpin. Diger malzemeleri yavasca kasikla hamuru alttan uste getirerek karistirin. Kalipli tepsiyi yaglayin. Kasigin ucuyla kalibin yari hizasina kadar doldurun. (Cok koymayin cunku arasina soguyunca nutella surup iki parcayi birbirine yapistiracaksiniz.) 190 derece isitilmis firinda pisirin. Hamurun hepsini tepsi almadiysa pisenleri cikarip tekrar kalibi yaglayarak digerlerini de pisirin. Soguyunca bir parcanin ustune nutella surup diger parcayi uzerine kapatin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.