Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Peynirli pogaca 1

(Bu tarifi yuvarlak pogaca resminde oldugu gibi mayasiz yapmak isterseniz maya yerine 1 yemek kasigi kabartma tozu kullanarak daha cabuk ve degisik lezzette pogacalar elde edersiniz.) Hamur malzemeleri: 4.5 su bardagi un 250 gr tereyagi ve sivi yag karisimi (yari yariya) 1+1/5 dolu yemek kasigi kuru maya (20 gr) 2 yumurta 2+2/3 tatli kasigi seker 2 cay kasigi tuz 3/4 su bardagi ilik sut uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi Ic malzemeleri: 1 kase ufalanmis fetta peyniri 1 avuc dogranmis maydanoz 1 cirpilmis yumurta (Butun ic malzemelerini catalla karistirin.) Yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini cukur gibi acin, buraya ilik sut, seker ve mayayi koyup elinizle maya eriyene kadar karistirin. Sonra diger hamur malzemelerini de ilave edip yogurun, uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirmaya birakin. Hamur iki kati hacmine ulasinca, yumurta buyuklugunde parcalar bolerek merdaneyle avuc buyuklugunde acip ortasina ic malzemesinden koyup diger yarisini yarim daire seklinde uzerine kapatin, kenarlarini hafifce bastirin. Yaglanmis tepsiye dizip tepsi mayalanmasi icin 20 dakika daha bekletin. Sonra uzerine yumurta sarisini surerek 2oo derece isitilmis firina surun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.