Translate

31 Ocak 2008 Perşembe

Peynirli pogaca 2

(Maya kullanmadan pogaca yapmak isterseniz HAMUR ISLERI basligi altinda gosterilen Peynirli Pogaca 1 tarifini aciklandigi sekilde kabartma tozu kullanarak yapin.) Malzemeler: 1 su bardagi ilik sut 1 su bardagi ilik su 1 su bardagi sivi yag 1 paket kuru maya 4 tatli kasigi seker 3 cay kasigi tuz yumusakca bir kivam olacak kadar un ilavesi (yaklasik 4 bardak gibi, yavas yavas ilave edin kivami ayarlayarak) Uzerine: 1 cirpilmis yumurta sarisi Ic malzemesi: 250 gr ufalanmis beyaz peynir dogranmis maydanoz 1 cirpilmis yumurta (Butun malzemeleri catalla karistirin.) Yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini acip sut ve mayayi koyun, elinizle karistirip mayayi eritin. Diger malzemeleri de ilave ederek yogurun. Uzerini kapatarak iki kati hacmine gelene kadar mayalandirin 1.5 saat. Sonra yumurtadan biraz kucukce parcalari alip yuvarlayip yassiltin icine 1 kasi icten koyup kenarlarini bir araya getirip top sekli yapin. Yusyuvarlak hic uzerine bastirmadan yaglanmis tepsiye dizin. 20 dakika da tepside mayalanmasini bekleyin. Uzerine cirpilmis yumurta sarisi surerek yarisinin uzerine susam yarisinin da corek otu serpip, 180 derece isitilmis firinda pisirin. Ilik yenmesini tavsiye ederim. (Ertesi gun yenecegi zaman 15 dakika firina atarsaniz yeni pismis gibi olur)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.