Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Su boregi

Hamuru icin: 4 su bardagi un 3 yumurta 1 tatli kasigi tuz 1 corba kasigi sivi yag ilik su Kiymali ic harci: 1 kuru sogan 250 gr kiyma 1 avuc maydanoz tuz 1 corba kasigi tereyagi Peynirli ic istenirse: 250 gr ufalanmis beyaz peynir dogranmis maydanoz Ic harcinin yapilisi: Yagi eritip incecik dogranmis sogani kavurun. Daha sonra kiymayi ve yeteri kadar tuz ilave edip suyunu cekene kadar kavurun. Atesten alip ince dogranmis maydanozu karistirin. Hamurlarin arasina surmek icin: yarim bardak sivi yag yarim bardak eritilmis tereyagi(her iki yagi karistirin) Acilmis yufkalari islatmak icin: Derin bir tepside 2-3 lt kaynar su 1 tatli kasigi tuz(sicak suya atilacak) 2 corba kasigi sivi yag(sicak suya konulacak) Ayri derin bir kapta soguk su(sicak hamurlar bu suya atilip hemen cikarilacak, onun icin su ilidikca tekrar soguk su koyun) Yapilisi: Butun hamur malzemelerini derin bir kaba koyun. Ortadan elinizle karistirmaya baslayip bir taraftan da az az su ilave edin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Bu hamuru 10-11 parcaya bolun, yuvarlayin ve bir tabaga koyup kurumamasi icin islak bezle tabagin uzerini kapatin. Tepsiyi erittiginiz yag karisimiyla yaglayin. Ilk bezeden tepsinin olcusunde bir yufka acin ve haslamadan tepsiye yerlestirin.(2 yufka haslanmaz, birisi tepsinin tabanina digeri de en ustune konur.) Diger yufkalari da ince 1mm kalinliginda acin ve ikiye ya da dorde keserek, kaynayan tuzlu, yagli suya birer birer atin. Yaklasik 1 dakika sicak suda bekletin, hamur suyun ustune cikinca delikli kepceyle alip soguk suya atip hemen cikarin ve tepsideki hamurun ustune bir kat doseyin. Uzerine yag karisimini fircayla surun. Butun hamurlar ayni sekilde haslanip soguk suya atilarak su islem devam edilir: (Tepsiye doserken hafif kirisik doseyin) -En altta haslanmadan konmus yufka -fircayla yaglama -1 kat haslanmis yufka -fircayla yaglama -1 kat haslanmis yufka -kiymali ya da peynirli ic harci -1 kat haslanmis yufka -fircayla yaglama -1 kat haslanmis yufka -ic harci (Butun hamurlar ve ic bitene kadar buna devam edilir) En ustteki haslanmamis hamura da yag karisimini surun ve 180 derece isitilmis firinda yaklasik 1 saat kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.