Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Bulgurlu sis kofte
Malzemeler:
500 gr yaglica kiyma
4 dis sarimsak
2 kuru sogan
1 su bardagi koftelik bulgur
1 tatli kasigi biber salcasi
tuz, kirmizi biber, pul biber, karabiber, kimyon
Yapilisi:
Yikanmis bulgurun uzerini kaplayacak kadar sicak su dokup kapagini kapatin. Soganlari ve sarimsaklari rendenin en ince kismiyla rendeleyin. Kiymayi, suyunu cekmis bulguru, baharatlari, sogan ve sarimsaklari birbirine karistirip iyice yogurun. Butun malzemeler iyice karisinca yarim saat soguk suda islatilmis cop sislere takarak yassi ve bogumlu kofteler yapin. Sislerin ucuna domates takarak grilde pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.