Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Sekerpare
Malzemeler:
500 gr elenmis un
125 gr pudra sekeri
250 gr yari yariya tereyagi ve sivi yag karisimi
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Serbeti icin:
2.5 su bardagi seker
2.5 su bardagi su
1 yemek kasigi limon suyu
(Sekerle suyu kaynatin, 5-6 dakika kaynatip limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatip hafif sogumaya birakin.)
Uzeri icin:
Birer tane findik veya badem
Yapilisi:
Yumurtalari ve pudra sekerini elektrikli mikserle kopurene kadar cirpin. Yaglari da ekleyip cirpmaya devam edin. Sonra elenmis unu ve kabartma tozunu koyup, yogurun. Ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin ve uzerine hafifce bastirip biraz yasilastirin. Ortalarina kavrulmus ve kabugunun soyulmasi icin kaynar suda 5-6 bekletilmis findik veya bademi bastirarak koyup 180 derece isitilmis firinda hafif kizarana kadar pisirin. El degecek sicakliktaki surubu sicak sekerparelere dokun. Sekerpareler, ikinci gun tam serbeti emip, kivamina geliyor. Ara sira suruptan kasikla alip ustlerinden dokup cekmesini saglayin, boylece ustleri de parlak gorunur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.